Newsflash
Știri

Construcția Spitalului Universitar „George Emil Palade” va începe în 2023

de Florentina Ionescu - mar. 6 2023
Construcția Spitalului Universitar „George Emil Palade” va începe în 2023

Leonard Azamfirei, medic și rector al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a anunțat recent că în cadrul unui proiect va fi construit Spitalul Universitar „George Emil Palade”.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” a primit aprobare pentru o nouă finanțare, în valoare de 35.616.289 lei (7,15 milioane Euro) în cadrul apelului PNRR/2022/C12/MS/I2/ Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice/Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții noscomiale, a detaliat Leonard Azamfirei pe pagina sa oficială de Facebook. 

Spitalul Universitar George Emil Palade
Sursa foto: Facebook Leonard Leonard Azamfirei 

 

În cadrul acestui proiect, Spitalul Universitar „George Emil Palade”, a cărui construcție va începe în anul 2023, va avea asigurată finanțarea pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație a blocului operator, a saloanelor de terapie intensivă, a stației centrale și a punctelor secundare de sterilizare, a echipamentelor de monitorizare pentru prevenirea și diagnosticul infecțiilor asociate îngrijirii medicale precum și pentru implementarea unui sistem digital de management al informațiilor medicale ale pacienților din blocul operator și din terapie intensivă.

Două proiecte PNRR finanțate prin Ministerul Sănătății

Alături de finanțarea obținută anterior, de 13,189,116 lei (fără TVA), în cadrul aceluiași apel PNRR, dar pentru Unități de asistență medicală ambulatorie, cele două proiecte PNRR finanțate prin Ministerul Sănătății, cu o valoare nerambursabilă de peste 11,75 milioane Euro vor contribui esențial la construcția și la dotarea la cel mai înalt standard al viitorului spital al universității. Încă o dată aprecieri pentru profesionalismul întregii echipe administrative de la UMFST, a mai precizat rectorul Leonard Azamfirei.

Încă o veste bună adusă vineri de deputatul conf. dr. Florin Buicu, care s-a implicat activ chiar de la început, în acest proiect: anunțul pentru licitația în vederea execuției noului corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Tg. Mureș - Centrul de Arsi - a fost publicat, în urma acordului Bancii Mondiale, a mai amintit rectorul UMFST Târgu Mureș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe