Newsflash
Știri

110 ani de la nașterea lui George Emil Palade

de Prof. dr. Mircea Ioan POPA - dec. 9 2022
110 ani de la nașterea lui George Emil Palade

O sesiune omagială dedicată savantului George Emil Palade a avut loc recent la UMFST Târgu Mureș.

Într-un cadru prestigios, în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” a avut loc sesiunea omagială „110 ani de la nașterea savantului George Emil Palade; tradiție și continuitate în cercetarea medicală românească”. 

Citiți și: Sala Festivă a UMFST Târgu Mureș, inaugurată cu ocazia Zilelor Universității 

110 ani

Prof. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST G.E. Palade din Târgu Mureş, a deschis lucrările acestei importante sesiuni.

Au participat personalități de prestigiu din țară și din străinătate, discutând date din biografia marelui savant, amintiri din tinerețe, momentul istoric al Premiului Nobel obținut în anul 1974, aspecte științifice și memoriale. 

110 ani foto mare

S-au discutat și perspective ale cercetării în genetica românească, inclusiv lucrarea „Istoria genetică a românilor”, aplicații în medicină ale cercetărilor în domeniul „Biologie și Patologie Celulară”. 

110 ani foto

În secțiunea „Varia” s-au prezentat atât aspecte moderne, pentru un concept de cercetare în secolul XXI, tehnici moderne de evaluare, cât și aspecte privind activitatea instituțională de prestigiu Institutul de Biologie București al Academiei Române, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Științelor Biomedicale „Victor Babeş”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” Bucureşti).

Nu au fost uitați nici tinerii cercetători români, prezentând lucrări interesante și cu perspectivă în cercetarea fundamentală și aplicată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe