Newsflash
Apariții editoriale

Update în medicina internă

de Dr. Irina BELOIU - apr. 9 2021
Update în medicina internă

Volumul, apărut de curând la Editura Medicală, este realizat sub redacţia prof. dr. Leonida Gherasim și prof. dr. Ioan Alexandru Oproiu.

Așteptat cu interes de publicul medical, cel mai recent volum, al patrulea (2021), de Actualităţi în Medicina Internă tratează subiecte recente, care nu se regăsesc în ediţiile precedente apărute în anii 2015, 2017 și 2019. 

Coperta Actualitati in medicina interna

Subiectele abordate privesc diverse specialităţi: cardiologie (șapte capitole – Revers remodelarea și regenerarea miocardică; Insuficienţa cardiacă avansată – probleme actuale; TAVI, prezentul și viitorul stenozei aortice; Regurgitarea tricuspidiană – probleme actuale de evaluare și tratament; Diabetul zaharat și insuficienţa cardiacă: problemă actuală și complexă; Noile antidiabetice orale și afectarea cardiovasculară; Cardiologia intervenţională în cancer: dificultăţi și oportunităţi în cardio-oncologie); pneumologie (cinci capitole – Diskinezia ciliară primară; Aspecte în patologia respiratorie la omul vârstnic; Sarcoidoza: o bătrână și misterioasă doamnă; Spectrul actual al pneumoniilor bacteriene; Determinări pulmonare în ansamblul COVID-19); gastroenterologie (trei capitole – Infecţia cu Helicobacter pylori; Cancerul hepatic la pacientul cu boală hepatică avansată VHC după răspunsul virusologic susţinut; Tratamentul biologic convenţional în bolile inflamatorii intestinale); hematologie (două capitole – Anemia la persoanele vârstnice; Leucemia mieloidă cronică – Stadiul actual); nefrologie (două capitole – Injuria renală acută în insuficienţa cardiacă; Rinichiul în diabetul zaharat).

Un compartiment separat este alocat Psihologiei în serviciile de sănătate. Toate capitolele prezintă date și informaţii de ultimă oră, verificate, care sunt esenţiale în procesul final complex al diagnosticului și tratamentului condiţiilor patologice. Materialele și tematica lor sunt elaborate de personalităţi medicale în domeniu, cu mare experienţă didactică și știinţifică, majoritatea universitari la UMF „Carol Davila” București, în colaborare cu personalităţi din alte centre universitare din ţară și SUA. Din păcate, în anii ce vin se va simţi lipsa prof. dr. Ioan Alexandru Oproiu, un mare profesor și un mare iubitor de carte, care a contribuit la coordonarea acestei serii.

În total, cele patru volume de „Actualităţi în medicina internă” conţin peste 80 de teme cu aspect de „review-uri” extinse și însumează peste 1.800 de pagini tipărite, echivalente cu mărimea unui tratat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe