Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Trăirile afective și suicidul

Viața Medicală
Bianca URSU vineri, 1 iunie 2018
    Legătura dintre anorexia nervoasă și suicid este unul dintre subiectele care ne-au atras atenția în numărul 77 al revistei Buletinul Asociației Balint. Dr. Corina Ciobanu și dr. Alis-Georgiana Nane fac o caracterizare a personajului care are această tulburare psihică și identifică factori de risc pentru suicid, precum obsesionalitatea, perfecționismul sau inflexibilitatea. O altă temă dezvoltată în acest număr al revistei este cea legată de influența activității asupra comportamentului pacienților cu artrită reumatoidă. Un grup de medici și psihologi din Chișinău dezbat acest subiect din perspectiva durerii și a trăirilor afective prezente la pacienții cu maladii reumatice în raport cu dereglările psihosomatice severe. Pe de altă parte, aflăm că osteoporoza deformantă este cea mai frecventă suferință articulară și reprezintă a doua cauză de invaliditate la persoanele de peste 50 de ani. Arta poate fi potrivită în contextul unei suferințe ascunse, spune Flavius Petrescu în analiza pe care o face poeziei Simonei Trifu.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.