Newsflash
Apariții editoriale

Poliția britanică și pacienții psihiatrici

de Dr. Sorin CHIVU - aug. 18 2017
Poliția britanică și pacienții psihiatrici
     Din ce în ce mai mulți oameni sunt reținuți de poliție la secție sau în ,,locuri de siguranță”, special amenajate pentru oamenii ce așteaptă o evaluare în temeiul Mental Health Act (Legea pentru sănătate mintală), în Marea Britanie. Conform acestei legi, un polițist poate reține o persoană care se crede a avea o tulburare mintală pentru evaluare și, eventual, tratament printr-un mandat de 28 de zile. Totodată, această persoană poate fi evaluată psihiatric în maximum 72 de ore. Premisele și posibilele soluții ale acestei chestiuni sunt acoperite pe larg în numărul din iunie al revistei BMJ – ediția din limba română.
     Alte subiecte abordate includ și noutăți din cercetare. Aflăm că peste 95 de metaanalize ale studiilor observaționale și sinteze sistematice din PubMed, Embase și Cochrane au relevat faptul că adipozitatea este direct corelată cu 11 tipuri de cancer (adenocarcinom esofagian, melanoame multiple, cancer de colon și rect la bărbați, cancer de sân postmenopauză sau cancer endometrial, printre altele) și indirect cu alte 25 de tipuri și subtipuri. Riscul de a dezvolta cancer crește cu fiecare 5 kg/m2 ale IMC (indicele de masă corporală) între 9 și 56%, în funcție de tipul de cancer analizat. O altă cercetare ne demonstrează că prin blocada renină-angiotensină cresc riscurile cardiorenale pe termen lung și nivelurile creatininei serice. Prin urmare, se recomandă completarea ghidurilor existente cu întreruperea tratamentului cu ACEI/ARB (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei/blocanți ai receptorilor angiotensinei) la pacienții care, după inițierea medicației, au avut creatinina crescută cu cel puțin 30%.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe