Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Apariții editoriale

Păcatul capital al bucătăreselor

    Iar sunt confuză citind revista Viaţă şi sănătate. Responsabil de data asta e titlul „Este gătitul păcatul capital comis de bucătărese?“. Mă chinui să îmi dau seama ce e mai grav: că bucătăresele sunt condamnate să fie păcătoase (dacă nu gătesc, ce să facă?) sau că doar la femei se poate întâlni păcatul ăsta capital (bucătarii de sex masculin pesemne or fi binecuvântaţi). Articolul, e drept, nu face decât să continue o serie a miturilor despre hrana vie, de altfel utilă, dar zău că ar fi meritat un titlu mai inspirat. Articolul de fond din numărul de iulie este dedicat oboselii şi propune soluţii dincolo de concediu. Din păcate, sfaturile sănătoase se rezumă la clasicele: hidrataţi-vă corect, mâncaţi sănătos şi dormiţi bine, pe care e la fel de greu să le respectăm ca şi până acum, fie că suntem medici sau nu. Deşi e un review scurt şi fără trimiteri bibliografice, merită menţionat articolul semnat de dr. Ionuţ Dobrescu pe o temă de actualitate: durerea neuropatică centrală post AVC, durerea experimentată de pacienţii care supravieţuiesc unui accident vascular cerebral şi care nu este nociceptivă, psihogenă sau cauzată de afectarea nervilor periferici. Are în schimb un caracter cronic şi nu îi sunt suficient de bine cunoscute cauzele. La pagina asistentului medical, Sorin Capră descrie o serie de exerciţii fizice pentru abdomen. Ca şi în numerele anterioare, conţinutul revistei „Viaţă şi sănătate“ pare mai potrivit pentru pacienţii care vor să aibă un stil de viaţă sănătos decât pentru medicii care, sperăm, nu vor găsi ca fiind teribil de noi şi complexe informaţiile prezentate în revistă. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC