Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Eficiența vaccinării și genotipare VHB

Viața Medicală
Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN vineri, 15 aprilie 2016
     În ultimul număr din Revista medico-chirurgicală a Societății de medici și naturaliști din Iași – România putem citi despre genotiparea VHB pentru evaluarea unei terapii antivirale eficiente a pacienților cu infecția cu virus B. Deși OMS nu recomandă genotiparea, colectivul de medici din Iași care au folosit-o au considerat-o utilă în identificarea pacienților la risc pentru progresia bolii, dar și în stabilirea strategiei terapeutice optime pentru acești pacienți.
     În continuare, este analizat riscul disfuncției endoteliale pe baza hiperemiei induse de laserul doppler la pacienții cu boală renală cronică. Acest parametru este considerat un marker precoce pentru bolile cardiovasculare, dar are nevoie de mai multe studii pentru a fi validat la pacienții cu boli renale cronice avansate.
     Administrarea seleniului în tiroidita autoimună poate influența cursul bolii, chiar dacă corelația dintre anticorpii antitiroidieni și seleniu a fost una slab negativă, putem citi în următoarele pagini ale revistei.
Cel mai fierbinte punct al acestei ediții a revistei este analizarea importanței vaccinării și conștientizarea acesteia în populație. Vaccinarea este cea mai eficientă și ieftină metodă de prevenție a unor boli, dar nu există nicio garanție că ea poate asigura o protecție de 100%. Vaccinurile au și efecte adverse, care pot fi clasificate în reacții induse de vaccin sau exagerate de acesta.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC