Newsflash
Apariții editoriale

Eficiența vaccinării și genotipare VHB

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - apr. 15 2016
Eficiența vaccinării și genotipare VHB
     În ultimul număr din Revista medico-chirurgicală a Societății de medici și naturaliști din Iași – România putem citi despre genotiparea VHB pentru evaluarea unei terapii antivirale eficiente a pacienților cu infecția cu virus B. Deși OMS nu recomandă genotiparea, colectivul de medici din Iași care au folosit-o au considerat-o utilă în identificarea pacienților la risc pentru progresia bolii, dar și în stabilirea strategiei terapeutice optime pentru acești pacienți.
     În continuare, este analizat riscul disfuncției endoteliale pe baza hiperemiei induse de laserul doppler la pacienții cu boală renală cronică. Acest parametru este considerat un marker precoce pentru bolile cardiovasculare, dar are nevoie de mai multe studii pentru a fi validat la pacienții cu boli renale cronice avansate.
     Administrarea seleniului în tiroidita autoimună poate influența cursul bolii, chiar dacă corelația dintre anticorpii antitiroidieni și seleniu a fost una slab negativă, putem citi în următoarele pagini ale revistei.
Cel mai fierbinte punct al acestei ediții a revistei este analizarea importanței vaccinării și conștientizarea acesteia în populație. Vaccinarea este cea mai eficientă și ieftină metodă de prevenție a unor boli, dar nu există nicio garanție că ea poate asigura o protecție de 100%. Vaccinurile au și efecte adverse, care pot fi clasificate în reacții induse de vaccin sau exagerate de acesta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe