Newsflash

Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN


Rolul driving pressure în ATI

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iul. 8, 2022

Managementul fluidelor și al hipoxemiei în chirurgia toracică reprezintă o provocare pentru specialistul în Anestezie și Terapie Intensivă.

Prevenirea și tratarea leziunii renale acute postoperatorii

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iun. 24, 2022

Unii pacienţi care trec printr-o intervenţie chirurgicală sunt la risc de a dezvolta leziune renală acută postoperatorie. Profilaxia acesteia trebuie cunoscută, și nu doar de către medicul ATI-ist.

SRATI 2022 – recapitulare post-pandemie

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iun. 17, 2022

Biomarkerii cardiaci, microbiomul pulmonar în ARDS, tensiunile medii ţintă, driving pressure, leziunea renală acută, medicina perioperatorie, cele două tipuri de pneumonii COVID au fost câteva dintre numeroasele teme interesante abordate în cadrul Congresului SRATI 2022, desfășurat luna trecută în format hibrid.

SRATI 2020 - mai mult decât COVID-19 (partea a doua)

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - dec. 18, 2020

Continuăm prezentarea temelor discutate în cadrul ediţiei din acest an a Congresului vSRATI, desfășurat în mediul online în perioada 12-15 noiembrie.

SRATI 2020 - mai mult decât COVID

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - dec. 4, 2020

Anul acesta, Congresul Societăţii Române de Anestezie și Terapie Intensivă, ajuns la a 46-a ediţie, s-a numit v-SRATI, fiind derulat în spaţiul virtual, dar nu a făcut rabat de la nivelul înalt știinţific al prezentărilor.

Rolul nutriţiei enterale și parenterale în anestezie

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - dec. 20, 2019

În perioada 8-10 noiembrie a avut loc, la Poiana Brașov, al 20-lea Simpozion Naţional de Nutriţie Clinică și Metabolism, organizat de ROSPEN (Societatea Română de Nutriţie Enterală și Parenterală).

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe