Newsflash
Apariții editoriale

Chirurgia artroscopică și antidepresivele în timpul sarcinii

de Diana MĂRCULESCU - oct. 26 2017
Chirurgia artroscopică și antidepresivele în timpul sarcinii
    Boala degenerativă a genunchiului are numeroase metode de tratare, de la exerciții fizice, medicamente, infiltrații intraarticulare până la artroscopia și protezarea genunchiului sau osteotomia. Conform unor studii publicate în numărul din septembrie al revistei BMJ, aproximativ 25% din persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt afectați de boala degenerativă a genunchiului. S-a observat, însă, că operația artroscopică nu ar duce la ameliorări semnificative ale durerii ori ale funcționalității. De aceea, specialiștii consideră că pacienții ar trebui să fie informați corect în ceea ce privește riscurile și beneficiile acestei operații.
     Medicii sunt din ce în ce mai puțini, în condițiile unei cereri tot mai mari de servicii medicale ceea ce duce adesea la închiderea spitalelor și extenuarea cadrelor. Acestora le este imposibil să facă față numărului mare de pacienți. Emma Parish, pornind de la raportul State of Child, spune că pediatria este una dintre ramurile care resimte foarte mult lipsa personalului medical. Numeroase posturi rămân vacante, îngreunând foarte mult munca personalului medical, medicii fiind nevoiți să suplinească această deficiență.
     Antidepresivele luate în perioada prenatală pot crește riscul apariției tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) în rândul copiilor. Acest fapt rezultă dintr-un studiu realizat în rândul populației din Hong Kong, de Man KKC, Chan EW, Ip P și colab. Conform studiului, mamele care au luat antidepresive înainte de sarcină au un risc crescut de a avea copii cu ADHD, în comparație cu cele care nu urmaseră niciodată un astfel de tratament.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe