Newsflash
Cultură

Adio, Lucian Giurchescu!

de Candid STOICA - ian. 14 2022
Adio, Lucian Giurchescu!

Duminică, 9 ianuarie, a plecat dintre noi marele regizor Lucian Giurchescu, autor al unor spectacole inegalabile.

Personalitate marcantă a teatrului românesc postbelic, Lucian Giurchescu a condus de două ori, cu mare succes, destinele Teatrului de Comedie, reușind să-l așeze în rândul marilor teatre din ţară și din străinătate.

Lucian-Giurchescu Foto UNITER.RO

A fost un dușman neînduplecat al totalitarismului și a avut curajul să se lupte cu apriga cenzură comunistă, care nu i-a iertat niciodată îndrăznelile.

În final a ales meleagurile internaţionale, unde a putut să creeze fără nicio opreliște spectacole memorabile, la Malmö, Tel-Aviv, Montreal, Göteborg, Copenhaga, Helsinki.

A lăsat în urmă o minunată și acidă carte de amintiri (scrisă cu ajutorul istoricului de teatru Vera Molea) în care se războiește încă o dată cu poncifurile ideologiei comuniste și mai ales cu politrucii care l-au împiedicat să-și realizeze plenar intenţiile. Fără tăgadă, a fost un luptător.

Bebe, o să ne lipsești!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe