Newsflash
Știri

A fost finalizat proiectul tehnic pentru noua clădire complexă a SCJU Târgu Mureș

de Dorina Novac - ian. 9 2023
A fost finalizat proiectul tehnic pentru noua clădire complexă a SCJU Târgu Mureș

La sfârșitul lunii decembrie 2022 a fost finalizat proiectul tehnic și detaliile de execuție (PTh+DDE) pentru noua clădire complexă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

Noua clădire va include centrul de arși, blocul operator, ATI și conexiune cu clădirea existentă a spitalului, a anunțat conf. dr. Corneliu-Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

Targu Mures

De asemenea, a fost finalizată traducerea părții scrise a proiectului și este în pregătire inițierea procedurii de achiziție pentru contractarea lucrărilor civile de construcție pentru edificarea clădirii complexe.

Citește și: SCJU Târgu Mureş, pe primul loc la nivel naţional la numărul de prelevări din acest an

Licitația va fi internațională, organizată de Unitatea de Management Programe a Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății.

„Managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș trebuie să emită doar certificatul de acceptare al proiectului efectuat, în urma unei Licitații internaționale de o companie italiană, procedură derulată tot de Unitatea de Management Programe a Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății. Este practic ultimul pas înaintea derulării licitației propriu-zise pentru execuție. (...) Sper ca managementul spitalului să binevoiască să emită acest certificat pentru a nu prelungi inutil termenele”, a scris, într-o postare pe Facebook, conf. dr. Corneliu-Florin Buicu.

Acesta a subliniat că, conform proiectului, va fi construită o clădire nouă – Centru de mari arși – legată de spital printr-o pasarelă, clădire care va avea subsol, parter, patru etaje plus etaj tehnic.

Proiectul include:

  • centrul cu paturi pentru mari arși;
  • blocul operator cu 25 de săli de operație;
  • secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi;
  • spații conexe, precum stație de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice;
  • relocare heliport.

„Realizarea pasarelei ce va lega clădirea noua de actuala clădire pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI) va permite ca unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA. Investiția se ridica la aproximativ 60 milioane de euro”, a mai scris conf. dr. Corneliu-Florin Buicu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe