Newsflash
Știri

Două intervenţii de prelevare ţesut osos şi un transplant osos, la SCJU Târgu Mureş

de Dorina Novac - feb. 2 2023
Două intervenţii de prelevare ţesut osos şi un transplant osos, la SCJU Târgu Mureş

În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc, în perioada 30-31 ianuarie, două proceduri de prelevare ţesut osos de la donator viu şi o procedură de transplant osos.

Procedurile de prelevare ţesut osos de la donator viu s-au realizat în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon.

Targu Mures

Citește și: Spitalul Municipal Gheorgheni devine centru de recoltare Babeş-Papanicolaou și HPV

Donatorii sunt doi pacienţi în vârstă de 59, respectiv 72 de ani, ambii cu diagnosticul de coxartroză dreaptă, cărora li s-a prelevat capul femural drept, ulterior au fost protezaţi cu proteze totale ale articulaţiei şoldului, în cadrul Programului Naţional de protezare.

„Cele două capete femurale prelevate au fost pregătite în sala de operaţie şi transmise ulterior către Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA, care a participat la cele trei intervenţii”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe