Newsflash
Știri

SCJU Târgu Mureş, pe primul loc la nivel naţional la numărul de prelevări din acest an

de Dorina Novac - iun. 29 2022
SCJU Târgu Mureş, pe primul loc la nivel naţional la numărul de prelevări din acest an

SCJU Târgu Mureş a efectuat a unsprezecea prelevare de organe, de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Prelevarea situează spitalul pe primul loc în ţară la numărul de prelevări din acest an.

SCJU Targu Mures

„Noaptea trecută, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, internat în Secţia Clinică ATI după un stop cardio-respirator”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanții unității medicale.

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni a fost coordonată de dr. Radu Zamfir.

„Prelevarea de noaptea trecută situează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe primul loc în ţară la numărul de prelevări de organe efectuate în anul 2022, ceea ce înseamnă profesionalism şi foarte multă muncă depusă din partea echipei medicale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe