Newsflash
Internaționale

Țigările electronice ar putea fi folosite pentru tratarea adicției de nicotină

de Florentina Ionescu - mar. 10 2023
Țigările electronice ar putea fi folosite pentru tratarea adicției de nicotină

Unii cercetători spun că rolul țigărilor electronice ar trebui regândit, astfel încât ele să poată fi folosite în tratarea adicției de nicotină a persoanelor fumătoare.

Ar putea, oare, țigările electronice să fie acceptate la scară mai largă și să fie un instrument eficient și respectat pentru a trata adulții fumători care se luptă cu adicția de nicotiină? Kenneth Warner, decan emerit și profesor universitar la University of Michigan's School of Public Health spune că există suficiente dovezi care să susțină utilizarea țigărilor electronice ca primă linie de ajutor pentru a ajuta adulții să abandoneze fumatul, scrie medicalxpress.com

tigari electronice studiu

„Mult prea mulți adulți vor să renunțe la fumat și nu pot să facă asta. Țigările electronice constituie primul instrument nou din ultimele decenii care să îi ajute. Totuși prea puțini fumători și prea puțini profesioniști din domeniul sănătății apreciază potențiala lor valoare”, a declarat profesorul Kenneth Warner.

În cadrul unui studiu publicat în „Nature Medicine”, profesorul Kenneth Warner și colegii săi au avut o abordare globală a vapingului, examinând țările care încurajează vaparea ca metodă de renunțare la fumat și țările care nu o încurajează.

Deși autoritățule din SUA și Canada recunosc potențialele beneficii ale utilizării țigărilor electronice, ele iau în considerare dovezile pentru a recomanda țigările electronice în scopul renunțării la fumat ca fiind insuficiente, potrivit autorilor acestui studiu. Cu toate acestea, Regatul Unit al Marii Britanii precum și Noua Zeelandă au un nivel ridicat în ce privește sprijinul și promovarea țigărilor electronice ca opțiune de primă linie în ceea ce privește abandonarea fumatului.

Cercetătorii au evaluat diferențele în ce privește activitățile de reglementare în țările incluse în studiu. Ei au examinat și dovezile cum că vaparea crește gradul de abandonare a fumatului, au analizat consecințele pentru sănătate ale țigărilor electronice și implicațiile acestora în îngrijirea clinică.

Cercetătorii mai spun că, indirect, FDA crede că țigările electronice pot ajuta unele persoane să renunțe la fumat, persoane care în alte scenarii nu ar renunța la acest obicei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe