Newsflash
ACTUALITATE Știri

STOP FUMAT, în rândul adolescenților din Arad

de Magdalena Tănăsescu - dec. 12 2023
STOP FUMAT, în rândul adolescenților din Arad

Un program de prevenție denumit „Stop fumat în rândul adolescenților” a fost demarat la nivelul Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad, cu scopul de a conștientiza efectele adverse pe termen scurt și lung ale acestui viciu.

Potrivit unei postări pe Facebook, proiectul a luat naștere din dorința medicului pneumolog Paula Barata de a schimba ceva în societatea arădeană, cu privire la fumat. 

„Deoarece mă confrunt deseori cu diagnosticarea și tratarea unor afecțiuni extrem de grave, precum boala pulmonară obstructivă sau cancere pulmonare în stadii avansate, am înțeles că Aradul are nevoie de un program de prevenție într-un grup țintă aparte: adolescenții. În cadrul proiectului, elevilor li s-a explicat, într-un limbaj accesibil și clar, urmările dezvoltării și întreținerii acestui viciu, prin prezentări de cazuri concrete, analize și explicații de radiografii pulmonare ale unor pacienți cu afecțiuni grave, iar discuțiile libere au încheiat toate întâlnirile”, a afirmat dr. Paula Barata. 

România ocupă locul 4 în Europa la adolescenții de 13 ani care fumează săptămânal. Totodată, 43% dintre copiii cu vârsta între 13-15 ani (223.200) afirmă că au fumat cel puțin o dată în viață. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe