Newsflash
Știri

5 mai marchează și Ziua Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara

de Florentina Ionescu - mai 5 2023
5 mai marchează și Ziua Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara

Astăzi puteți ura Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara un călduros „la mulți ani!” pe rețelele sociale și nu numai. 

Data de 5 mai marchează nu doar Ziua Internațională a Moașelor, ci și Ziua Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara. 
 

Începuturile Spitalului Militar Timișoara se leagă de istoria unei armate străine și de o perioadă de rezistență eroică a poporului român din Banat la încercarea de deznaționalizare, se arată pe pagina oficială de Facebook a acestei unități sanitare. 
 

Construcția și activitatea medicală militară în cadrul Spitalului Militar Timișoara datează din anul 1754, din timpul Împărătesei Maria Terezia, când a fost construit primul nivel al spitalului. Nivelul al doilea al spitalului a fost construit în anul 1821. 

Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara


 

Atestarea documentară datează din 1754. Ca spital militar, această instituție a existat cu 24 de ani înaintea Spitalului Universal de la Viena (Allgemeines Krankenhaus) și cu 35 de ani înaintea spitalului (Sfântul Rochus) din Budapesta. 
 

„Suntem mândri că putem să ne sărbătorim într-o zi cu o mare însemnătate religioasă – 5 mai, Sfântul Efrem cel Nou, care este și hramul capelei militare din incinta spitalului”, au transmis reprezentanții spitalului. 
 

Astăzi se împlinesc și 20 de ani de la înființarea compartimentului de primiri urgențe al Spitalului Militar Timișoara.
 

„Mulțumiri și sincere felicitări personalului spitalului care zilnic dă dovadă de devotament și grijă față de pacienții săi, ducând mai departe prestigiul acestei unități. La mulți ani Spitalului Militar Timișoara!”, au mai transmis reprezentanții unității. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe