Newsflash
Știri

Expoziție la Spitalul Militar din Timișoara, de Ziua Armatei României

de Dorina Novac - oct. 21 2022
Expoziție la Spitalul Militar din Timișoara, de Ziua Armatei României

Istoria de peste două secole și jumătate a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara va fi expusă în unitatea medicală, de Ziua Armatei României.

Peste 100 de piese din dotarea Spitalului Militar din Timişoara vor fi expuse în cadrul expoziţiei „Spitalul Clinic Militar de Urgenţă «Dr Victor Popescu» Timişoara 1754 -2022”, organizată cu prilejul aniversării Zilei Armatei României.

expozitie

„Printre cele peste 100 de piese se numără termometre, seringi Guyon, ace pentru puncții, ace și seringi pentru tratamente injectabile intramusculare, truse chirurgie, chiurete, truse staheostomie, canule de aspirație, stetoscop, depărtătoare de gură și plagă, tensiometre, electrocautere, balanțe de farmacie, mojare și pistile farmaceutice, aparat ventilație, aspirator de secreții, EKG Schiller, trusa ORL, oscilometru, debitmetre cu barbotor, dar și fotografii ale comandanților sau aspecte din cadrul procedurilor medicale întreprinse de-a lungul timpului”, se arată într-un comunicat.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 25 octombrie, ora 17:00, la sediul Spitalului Militar, intrarea de pe strada Mărășești.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe