Newsflash
Știri

Mesajul Biroului OMS în România, de Ziua Internațională a Moașelor

de Florentina Ionescu - mai 5 2023
Mesajul Biroului OMS în România, de Ziua Internațională a Moașelor

Anual, la 5 mai lumea întreagă sărbătorește Ziua Internațională a Moașelor. 

Dovezile sunt clare în ceea ce privește rolul lor în sistemele medicale, se arată pe pagina World Health Organization Office for Romania: investițiile în moașe și în asistența medicală oferită de moașe contribuie la: familii mai sănătoase, comunități productive, sisteme de sănătate mai puternice.
 

Astăzi, 5 mai, este marcată Ziua Internațională a Moașelor, prilej cu care șeful Biroului OMS pentru România a transmis un mesaj. Dr. Caroline Clarinval spune că munca moașelor merge dincolo de asigurarea unei nașteri sigure, așa că trebuie să conștientizăm importanța acestor profesioniste în domeniul sănătății. 
 

„Moașele facilitează accesul la drepturile de sănătate sexuală și reproductivă, la servicii sigure și relevante din punct de vedere cultural și îmbunătățesc rezultatele în materie de sănătate maternă. Munca moașelor merge dincolo de asigurarea unei nașteri sigure. Moașele pot oferi îngrijire prenatală și postnatală, consiliere în materie de planificare familială, diagnosticarea și tratamentul bolilor cu transmitere sexuală, precum și servicii de sănătate sexuală și reproductivă pentru adolescenți. Moașele au, de asemenea, un rol important în intervențiile privind cazurile de violență bazată pe gen”, a spus dr. Caroline Clarinval, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății și șef al Biroului OMS pentru România, în mesajul preluat și pe pagina de Facebook menționată mai sus.
 

Sursa foto: Facebook World Health Organization Office for Romania

 

„Mulțumim moașelor pentru că au grijă de noi în fiecare zi. De ziua lor, le spunem La Mulți Ani și o zi fericită pentru întreaga comunitate a moașelor! Investițiile în moașe pot conduce la rezultate mai bune de sănătate și socio-economice pentru toți”, a adăugat dr. Clarinval. 

Dacă doriți să duceți mai departe mesajul referitor la importanța moașelor, puteți folosi hashtagul: 
#MoașeleSalveazăVieți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe