Newsflash
Știri

În urmă cu 20 de ani, la Spitalul „Panait Sîrbu” se înființa primul cabinet de planificare familială

de Florentina Ionescu - sept. 27 2022
În urmă cu 20 de ani, la Spitalul „Panait Sîrbu” se înființa primul cabinet de planificare familială

Ziua Mondială a Contracepției a fost marcată ieri, 26 august, ocazie cu care reprezentanții Maternității Giulești au publicat un mesaj în care amintesc istoria planificării familiale în țara noastră.

Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată anual, în întreaga lume, la data de 26 septembrie.

Cu acest prilej, pe pagina oficială a Spitalului Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (Maternitatea Giulești) a fost publicat un mesaj pentru a aminti importanța metodelor contraceptive.  

contraceptive-pills_11040231

Citiți mai multe despre: 26 septembrie, Ziua mondială a contracepţiei 

„Lansată în anul 2007 și celebrată anual pe data de 26 septembrie, scopul Zilei Mondiale a Contracepţiei este de a informa populaţia generală, în special tinerii și adolescenții, cu privire la importanţa metodelor contraceptive în vederea alegerilor corecte pentru sănătatea sexuală și reproductivă. Contracepţia/planificarea familială (PF) urmăreşte conştientizarea importanţei cunoaşterii metodelor, prevenirea sarcinilor nedorite, prevenirea deceselor mamei şi copiilor, spaţierea sarcinilor/naşterilor, reducerea numărului de avorturi, cu scopul de a ajuta la luarea unor decizii informate.”, au precizat reprezentanții de la Maternitatea Giulești.

În urmă cu aproximativ 20 ani, în incinta Spitalului Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu a luat ființă primul cabinet de planificare familială, au mai spus aceștia. 

ziua mondiala a contraceptiei panait sirbu spital

Unul dintre mesajele-cheie pe care au dorit să le transmită a fost că este recomandat ca orice persoană care dorește să-și înceapă viața sexuală să viziteze mai întâi la un cabinet de planificare familială. 

„Orice persoană sau cuplu poate beneficia de consiliere gratuită în vederea alegerii celei mai potrivite metode contraceptive și a planificării unei eventuale viitoare sarcini. Este important și recomandat ca orice persoană care dorește să-și înceapă viața sexuală să viziteze mai întâi la un cabinet de planificare familială, unde poate afla care este metoda contraceptivă potrivită și care sunt pericolele bolilor cu transmitere sexuală și cum pot fi prevenite. (...) Vă așteptăm la Centrul de Planificare Familială în cadrul spitalului: Calea Giulești, nr.5, sector 6, București”, au adăugat specialiștii de la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe