Newsflash
ACTUALITATE Știri

Mesajul Maternității Giulești, de Ziua Mondială a Contracepției

de Florentina Ionescu - sept. 27 2023
Mesajul Maternității Giulești, de Ziua Mondială a Contracepției

Reprezentanții Spitalului Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, numit și Maternitatea Giulești, au sărbătorit ieri Ziua Mondială a Contracepției.

Cu această ocazie, ei au transmis ieri, 26 septembrie, că este o bună zi pentru a recunoaște importanța alegerilor informate atunci când vine vorba de planificarea familială și sănătatea reproducerii.

Contracepţia/planificarea familială (PF) urmăreşte conştientizarea importanţei cunoaşterii metodelor, prevenirea sarcinilor nedorite, prevenirea deceselor mamei şi copiilor, spaţierea sarcinilor/naşterilor, reducerea numărului de avorturi, cu scopul de a ajuta la luarea unor decizii informate, au explicat reprezentanții Maternității Giulești pe o rețea socială

Accesul la contracepție sigură și eficientă este un drept fundamental al omului. În urmă cu aproximativ 20 ani, în incinta Spitalului Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu” a fost înființat primul cabinet de planificare familială. Orice persoană sau cuplu poate beneficia de consiliere gratuită în vederea alegerii celei mai potrivite metode contraceptive și a planificării unei eventuale viitoare sarcini, au amintit medicii de la Spitalul Panait Sîrbu:

„Este important și recomandat ca orice persoană care dorește să-și înceapă viață sexuală să viziteze mai întâi un cabinet de planificare familială, unde poate afla care este metoda contraceptivă potrivită, care sunt pericolele bolilor cu transmitere sexuală și cum pot fi prevenite. Vă așteptăm la Centrul de Planificare Familială în cadrul spitalului: Calea Giulești, nr.5, sector 6, București, tel: 021.316.12.81/83/87/88 interior 2004, 2005, 2006, 2007 / 021.316.12.79”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe