Newsflash
Internaționale

Vaccinul anti-COVID realizat de Valneva, autorizat în Marea Britanie

de Dorina Novac - apr. 15 2022
Vaccinul anti-COVID realizat de Valneva, autorizat în Marea Britanie

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania franco-austriacă Valneva a primit aprobarea Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale (MHRA) din Marea Britanie.

Marea Britanie urma să primească 100 de milioane de doze de vaccin Valneva, însă guvernul a anulat acordul în septembrie din cauza unei „încălcări a obligaţiilor”, scrie Agerpres.

valneva
Sursă imagine: Valneva // Facebook

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale din Marea Britanie este prima din lume care aprobă vaccinul Valneva, a precizat MHRA într-un comunicat.

Vaccinul dezvoltat de compania franco-austriacă, care deţine o fabrică în Livingston, în apropiere de Edinburgh, este al şaselea vaccin anti-COVID-19 autorizat de MHRA.

„Autorizaţia survine pe fondul creşterii săptămânale a numărului de decese asociate COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor, deşi nivelurile rămân cu mult sub cele atinse în timpul valurilor anterioare de coronavirus”, transmite sursa citată.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit a anunţat că ratele foarte mari de infecţii cu COVID-19 au un impact major asupra sistemului de sănătate britanic. Cu toate acestea, guvernul de la Londra a refuzat să reintroducă măsuri restrictive pentru a stopa răspândirea coronavirsului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe