Newsflash
Internaționale

BioNTech şi Pfizer vor începe testele asupra unui vaccin universal anti-COVID

de Dorina Novac - iun. 29 2022
BioNTech şi Pfizer vor începe testele asupra unui vaccin universal anti-COVID

BioNTech și Pfizer vor începe, în a doua jumătate a anului, testarea pe subiecţi umani a unor vaccinuri de nouă generaţie care protejează împotriva unei game extinse de coronavirusuri.

Lucrările lor experimentale asupra vaccinurilor, care depăşesc abordarea actuală, includ vaccinuri pentru potenţarea celulelor T, concepute în primul rând pentru a proteja împotriva cazurilor grave în cazul în care virusul devine mai periculos.

vaccin universal

De asemenea, includ şi vaccinuri de tip pan-coronavirus, ce oferă protecţie împotriva unei game mai extinse de virusuri şi a mutaţiilor asociate, scrie Agerpres.

Cei doi parteneri, creatorii celui mai răspândit vaccin anti-COVID utilizat în lumea occidentală, poartă în prezent discuţii cu autorităţile de reglementare în privinţa versiunilor îmbunătăţite ale vaccinului lor existent pentru a oferi o mai bună protecţie împotriva variantei Omicron şi a sub-variantelor sale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe