După aproape 4 ani de restricții impuse de pandemie și de urmările acesteia, Asociația de Nursing din România a organizat, în data de 17 iunie 2023, o conferință.
Este vorba despre conferința cu participare internatională ce a avut ca temă „Utlizarea diagnosticului nursing în educația și practica nursing – fundamentul unei îngrijiri de calitate”.
Evenimentul a avut loc în București, la Hotel Ibis Politehnica, sala Anghel Saligny, iar participanții au fost asistenți medicali din serviciile de îngrijire a sănătății, profesori de nursing din țară și din Republica Moldova, elevi ai școlilor poastliceale sanitare, invitați de onoare din țară și din străinătate - T. Heather Herdman, COE NANDA-I și Dr. Christian Heering, RN, MSc, EdN, CNS (ger.care), Elveția, care au participat online.
Participanții, peste 100 de persoane, au venit din Sibiu, Oradea, Baia Mare, Cavnic, Cluj, Alba Iulia, Tg. Mureș, Timișoara, Piatra Neamţ, Suceava, Iaşi, Craiova, Pitești, Ploieşti, Rm.Vâlcea, Brașov, Buzău, Constanța, Călărași, Galați, București și Chișinău.
Cuvântul de deschidere a lucrărilor Conferinței l-a avut Ecaterina Gulie, președinta Asociației de Nursing din Romania. Au urmat salutul și felicitările adresate tuturor participanților din România și din Republica Moldova, de catre Heather Herdman, Director executiv al NANDA-I, atât în nume personal cât și în numele Consiliului de Administrație al NANDA-I.
Interesul crescut pentru această conferință a fost determinat de tematica deosebit de generoasă și cu impact asupra îngrijirilor de sănătate dar şi asupra formării asistenților medicali, precum și de lansarea cărții „DIAGNOSTICE NURSING – Definiții și Clasificări” , traducere în limba română a ediției a XII-a, cu aprobarea și sprijinul Nanda și a editurii Thieme din Germania.
Înregistrarea video, în care Heather Herdman a vorbit timp de 35 de minute despre diagnosticele nursing, despre utilizarea lor în educație, practică și cercetare, a marcat, de la început, nivelul profesional crescut al dezbaterilor, care s-a menținut pânâ la sfârșitul Conferinței.
Pregătirea și calitatea persoanelor participante au contribuit la realizarea unei atmosfere stimulative, constructive, de transmitere, către generația tânără, a unor idei mobilizatoare și de înaltă ținută profesională.
Dintre prezentări un impact deosebit au avut, prin acuratețe, conținut și utilitate, lucrările:
S-au pus întrebări, s-au facut schimburi de idei și de bune practici, ceea ce a animat atmosfera și a generat continuarea dezbaterilor și in pauzele de cafea și de masă. De remarcat tenacitatea și implicarea permanentă aPreședinte ANR, Ecaterina Gulie și a Mirelei Bidilică, fără de care scopul acestei reuniuni, de a informa, de a instrui, de a omagia, nu ar fi fost posibil la un nivel care să satisfacă exigențele participanților.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe