Newsflash
Cultură

Dramatism și artă la TNB

de Candid STOICA - sept. 8 2023
Dramatism și artă la TNB

Teatrul Naţional găzduiește spectacolul Oscar și Tanti Roz, regizat de Chris Simion-Mercurian, într-un decor destul de complicat, semnat de Adina Mastalier.

        Realizat după opera drama­turgului și scriitorului Eric Emmanuel Schmitt, spectacolul abordează câteva probleme acute ale societăţii moderne (creștinismul, religia, cancerul, copilăria, spitalul), dând posibilitatea actorilor de a se retrage din repertoriul obișnuit al comediilor bulevardiere pline de multe vulgarităţi.

        Distribuţia este alcătuită dintr-un un grup mic de actori excelenţi, care au performat cu succes și în alte spectacole. Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Oana Pellea sunt, în prezent, cei mai întrebuinţaţi actori, cu certe realizări de excepţie.

        Povestea este crudă. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de cancer, își trăiește ultimele două săptămâni de viaţă în spital. Asistenta lui preferată, Tanti Roz, îl întremează psihic, anunţându-l că, în perioada respectivă, fiecare zi contează cât zece ani.

        O autentică dramă contemporană, interpretată cu adevăr și, mai ales, cu artă, pentru ca publicul să o poată suporta. Deși în viaţă asemenea drame se petrec uneori chiar lângă noi.

        La final, după o mică pauză, toată sala a izbucnit în aplauze puternice și mulţi spectatori aveau lacrimi în ochi.

Foto: Cosmin Ardeleanu 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe