Newsflash
Internaționale

Un pas înainte pentru prevenţia Alzheimer?

de Dr. Diana Andronache - oct. 1 2021
Un pas înainte pentru prevenţia Alzheimer?

Terapia hiperbară cu oxigen crește fluxul sanguin cerebral și îmbunătăţește performanţa cognitivă în rândul adulţilor vârstnici cu probleme de memorie, sugerează noi cercetări.

p3Potrivit datelor disponibile în prezent, în urma terapiei cu oxigen hiperbar, cercetătorii au observat, prin tehnici imagistice de tip rezonanţă magnetică, creșteri semnificative ale fluxului sanguin în mai multe zone ale creierului, iar evaluarea cognitivă a arătat o creștere semnificativă a scorului de performanţă, atât în ceea ce privește memoria, atenţia, dar și viteza de procesare a informaţiilor.

Beneficiul asupra evoluţiei bolii Alzheimer va fi studiat într-un studiu clinic amplu, însă cercetări anterioare efectuate pe șoareci au demonstrat deja că terapia hiperbară cu oxigen poate preveni această boală.

Citește și: Terapie nouă pentru melanomul uveal metastatic


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/959177

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe