Cercetătorii au descoperit un nou tip de aliaj. Acesta s-a dovedit că poate produce implanturi medicale de o calitate mai bună, menite să înlocuiască articulațiile umane.
Redoarea, durerea și infecțiile în cadrul chirurgiei ortopedice sunt abordate acum de cercetătorii de la Universitatea Flinders. Aceștia se dedică în prezent inovației și lucrează cu noi materiale pentru aliaje, pentru a produce implanturi sigure și superioare, compatibile cu țesuturile umane, scrie medicalxpress.com.
În cel mai recent studiu al cercetătorilor de la Universitatea Flinders, experții au evaluat un aliaj nou, pe bază de titan care conține și părți suplimentare de galiu, cu scopul de a oferi protezelor proprietăți benefice antibacteriene, iar în același timp cu scopul de a reduce gradul de redoare articulară pentru a reduce disconfortul atunci când implantul intră în contact cu osul.
„Aliajele din această lucrare de cercetare au arătat rezultate foarte promițătoare și sunt parte din eforturile noastre actuale de a îmbunătăți componentele din implanturile ortopedice”, a declarat dr. Reza Hashemi, lector senior în inginerie mecanică la Universitatea Flinders, în campusul Tonsley.
Acesta a mai spus că în comparație cu protezele existente, adăugarea galiului produce un material superior, cu proprietăți antibacteriene, pentru a îmbunătăți prognosticul pacienților, iar în același timp pentru a reduce potențiala durere, complicațiile medicale și riscul pe termen lung ca implantul să nu aibă succes.
„Aliajele metalelor dezvoltate în acest proiect arată o îmbunătățire substanțială în performanța antimicrobiană, în comparație cu aliajul din titan folosit în mod frecvent în implanturile medicale”, a declarat Rhianna McHendrie, primul autor al articolului publicat pe această temă, ea dezvoltând noile combinații de metale ca parte din teza ei din lucrarea de la finalul masteratului din cadrul Universității Flinders.
Fotografie de la Kindel Media: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/persoana-om-femeie-iarba-7298645/
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe