Newsflash
Hi-tech & Gadgets Internaționale

Ce spune Elon Musk despre primul implant de la Neuralink introdus în creierul unui om

de Florentina Ionescu - feb. 13 2024
Ce spune Elon Musk despre primul implant de la Neuralink introdus în creierul unui om

Recent, a avut loc primul transplant la om al companiei Neuralink. Aceasta este o companie americană de neurotehnologie fondată de Elon Musk, care dezvoltă interfețe creier-calculator implantabile.

La sfârșitul lunii ianuarie, potrivit lui Elon Musk, primul om a primit un implant de la compania Neuralink, fiind vorba de o interfață creier-computer, scrie Associated Press

Într-o postare făcută pe X, platforma cunoscută în trecut sub numele de Twitter, Elon Musk a precizat că pacientul a primit implantul cu o zi înainte și că „se recuperează bine”. El a adăugat că „rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a creșterii de neuroni”. 

Totuși, miliardarul, care este cofondator al companiei Neuralink, nu a oferit detalii suplimentare despre paceint. Când compania Neuralink a anunțat în septembrie 2023 că va începe să recruteze oameni, reprezentanții săi au spus că sunt în căutarea unor pacienți cu tetraplegie din cauza leziunilor la porțiunea cervicală a coloanei vertebrale sau pacienți cu scleroză laterală amiotrofică (cunoscută și ca ALS sau boala Lou Gehrig). 

Elon Musk, în 2023 - Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elon_Musk_in_2023_(cropped).jpg

Neuralink este una dintre multele companii care lucrează în prezent la crearea unei legături sau interfețe între sistemul nervos al oamenilor și computere, iar eforturile acestea sunt îndreptate în direcția unor posibile tratamente ale unor boli și afecțiuni ale creierului. Există peste 40 de trialuri clinice în desfășurare care au în vedere interfața creier-computer, potrivit clinicaltrials.gov, mai scrie Associated Press.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe