Newsflash
Știri

Training de ortopedie și traumatologie la Spitalul Militar Central

de Dorina Novac - sept. 14 2022
Training de ortopedie și traumatologie la Spitalul Militar Central

SUUMC găzduiește joi, 15 septembrie, în intervalul orar 09:00 – 16:00, „Attune Roadshow 2022”, un training profesional dedicat personalului medical din domeniul ortopedie-traumatologie.

Ortopedie SUUMC

„Aflat în avangarda implementării și dezvoltării platformelor interactive de e-learning în domeniul medical, managementul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) pune accent pe motivarea și supraspecializarea personalului propriu, sens în care a elaborat și aplicat, în ultimii ani, o serie de proiecte care au vizat îmbunătățirea infrastructurii materiale și tehnice, asfel încât baza noastră didactică să se îmbunătățească cu o serie de laboratoarelor virtuale adresate medicilor din mai multe specialități”, se arată într-un comunicat..

Astfel, la începutul acestui an a fost achiziționat un simulator pentru intervențiile chirurgicale artroscopice, simulator care permite atât exersarea planului operator stabilit anterior de medicul specialist curant, cât și asigurarea deprinderilor chirurgicale de medici rezidenți și studenți.

În acest context, Attune Roadshow 2022 vine în continuarea demersurilor de creștere a calității actului medical prin intermediul unei prezentări interactive a unui sistem și a tehnologiei de endoprotezare de genunchi, a unei sesiuni de instruire în tehnica chirurgicală a sistemului de genunchi (primar, revizie) folosind tehnologia VR și, nu în ultimul rând, prin intermediul unui workshop privind tehnica chirurgicală pe oase artificiale.

„Sistemul de endoprotezare primară a articulației genunchiului este conceput cu scopul de a răspunde nevoilor clinice ale pacienților, chirurgilor și furnizorilor de servicii medicale din spitale din întreaga lume. Cercetarea extinsă și știința sunt incluse în proiectare pentru a ajuta la îmbunătățirea rezultatelor funcționale pentru pacienți, performanța pentru chirurgi și eficiența pentru furnizori. Aproape toți producătorii au conceput sisteme, complete și integrate, pentru artroplastia genunchiului”, a precizat conf. univ. dr. Marius Stanescu, medic primar Ortopedie-Traumatologie.

În cazul reconstrucției genunchiului utilizând conceptul „sofcam™”, procedura implică un tip de contact ce este proiectat pentru a oferi un angajament lin pentru revenirea treptată a femuralului, cu asigurarea stabilității în flexie reducând, în același timp, solicitările transferate coloanei osoase tibiale care, la rândul ei, va căpăta noi tipuri de design de stabilizare centralizată.

Potrivit medicului, acest fapt oferă arhitectură sistemului osos prin îmbunătățirea cinematicii, reducând micromoția din față în spate și asigurând o tranziție lină de la stabilitate la libertatea de rotație prin gama de mișcare a pacientului.

„Medicii ortopezi din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central «Dr. Carol Davila» sunt pregătiți profesional, tehnic și în deplină empatie pentru a putea aborda patologia gonartrozei (artroza genunchiului). Încă un argument în acest sens îl reprezintă faptul că endoprotezarea articulației genunchiului este o practică curentă în secția de Ortopedie-Traumatologie dar, pentru performanță, este nevoie – cotidian- de cumulul a două ingrediente ale medicinii: «Up-date»  și «training»”, a subliniat conf. univ. dr. Marius Stanescu.

Principalii benefiari ai acestui demers sunt, în prima faza, medicii militari de toate gradele profesionale în specialiatatea ortopedie și asistenții medicali de bloc operator din cadrul SUUMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe