Newsflash
ACTUALITATE Știri

Compartiment dedicat pacienților septici, la SCJU Cluj-Napoca

de Florentina Ionescu - iul. 7 2023
Compartiment dedicat pacienților septici, la SCJU Cluj-Napoca

Compartimentul dedicat pacienților septici din Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu” a primit ieri, 6 iulie, primii pacienți, marcând astfel debutul activității medicale.

Compartimentul pacienți septici este cea mai nouă facilitate medicală pusă la dispoziția pacienților de Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj. Acest compartiment funcționează în cadrul Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II, având în dotare 12 paturi destinate pacienților cu afecțiuni ortopedice grave, se arată pe o rețea socială

Realizarea compartimentului a presupus reamenajarea spațiului de funcționare și dotarea cu sisteme și instalații specifice, utilizând fonduri asigurate de autoritățile publice locale și din surse proprii ale spitalului, proiect multianual în valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei. 

Statistic, activitatea celor două Secții Clinice Ortopedie-Traumatologie pe primele șase luni ale anului 2023 este următoarea: 1.674 pacienți internați pe spitalizare continuă, 3.118 pacienți au beneficiat de spitalizare de zi, iar 4.418 pacienți au beneficiat de consultații în ambulatoriul de specialitate, se precizează pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. 

„Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I și II reprezintă facilități medicale esențiale, atât pentru județul Cluj, cât și pentru județele limitrofe. Având un grad mare de adresabilitate, cele două secții asigură și urgențele din domeniu, cât și partea de ambulatoriu. Crearea unor condiții cât mai bune pentru pacienții reprezintă o prioritatea pentru spital. În consecință, având sprijinul Ministerului Sănătății, a autorităților publice locale și județene, demarăm mai multe investiții care au ca scop comun aducerea acestor secții la standarde optime pentru desfășurarea activităților medicale”, au transmis reprezentanții spitalului. 

Lucrările de reamenajare a Clinicii Ortopedie-Traumatologie și a proiectului de extindere a acesteia continuă cu noi investiții. Printr-o investiție de aproximativ 3.000.000 lei, Blocul Operator al clinicii va fi modernizat și dotat cu aparatură de ultimă generație. 

Banii sunt alocați printr-un proiect destinat combaterii infecțiilor asociate actului medical, aprobat prin PNRR, având ca termen de finalizare luna aprilie 2024. Extinderea clinicii cu un corp nou de clădire se află în faza proiectării și a obținerii avizelor, având ca termen de realizare luna octombrie 2023

Mai multe imagini: 

 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/scjucj/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe