Newsflash
ACTUALITATE Știri

Testări gratuite Babeş Papanicolau şi HPV la Şercaia, judeţul Braşov

de Florentina Ionescu - aug. 2 2023
Testări gratuite Babeş Papanicolau şi HPV la Şercaia, judeţul Braşov

O caravană mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va afla în 5 august 2023 în faţa primăriei din localitatea Şercaia, judeţul Braşov, în intervalul orar 09:00-15:00.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin nu prezintă simptome. Descoperit la timp, cancerul de col uterin poate fi tratat şi vindecat cu succes, ceea ce face ca testarea Babeş Papanicolau şi testarea HPV să fie cu atât mai importante pentru sănătatea femeilor, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES

În fiecare an, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. 

Femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24-64 de ani din localitatea Şercaia, judeţul Braşov, sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV. 

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolau, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt gratuite. Ele sunt finanţate în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”. 

Acest program este derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe