Newsflash
ACTUALITATE Internaționale LIFESTYLE

Succesul filmului „Barbie” îi îngrijorează pe chirurgii plasticieni

de Florentina Ionescu - aug. 4 2023
Succesul filmului „Barbie” îi îngrijorează pe chirurgii plasticieni

În ciuda succesului peliculei „Barbie”, medicii de top din domeniul chirurgiei estetice sunt îngrijorați cu privire la un nou val de standarde nerealiste de frumusețe.

Filmul „Barbie” a avut recent premiera în cinematografele din întreaga lume, însă în ciuda succesului la încasări, medicii de top citați de hollywoodreporter.com spun că au început să aibă parte de cereri extreme din partea pacienților. 

„Imediat după ce filmul a apărut, o femeie m-a întrebat dacă pot să îi fac talia la fel de «atrăgătoare» ca a lui Barbie”, spune un medic chirurg plastician. 

Jurnaliștii de la The Hollywood Reporter au stat de vorbă cu doctori din domeniul chirurgiei estetice și plastice, dorind să afle dacă au primit cereri mai neobișnuite din partea pacientelor care au văzut filmul „Barbie”. 

„După prima săptămână de când filmul a intrat în cinematografe, am avut paciente care mi-au cerut să le fac talie și sâni ca ai lui Barbie. O pacientă mi-a cerut să îi scot o coastă, pentru a-i subția talia, să fie la fel ca a lui Barbie. Coastele au rolul de a proteja organele vitale, iar oamenii trebuie să înțeleagă că această procedură [de îndepărtare a coastei] nu ar trebui făcută”, a declarat doctorul chirurg plastician Payman Danielpour de la Beverly Hills Plastic Surgery Group. 

Totodată, medicul citat a adăugat că multe paciente care vin la cabinetul său aduc și fotografii, cerându-i să le facă să arate la fel ca o anumită persoană sau să aibă fața asemănătoare cu a alcuiva. 

„Chiar și cu mesajele pozitive transmise, filmul «Barbie» reușește să scoată la iveală idealuri nerealiste de frumusețe. Noi știm acum că, din cauza anatomiei sale, Barbie nu ar putea să stea dreaptă, în picioare. Și, din păcate, temele feministe puternice prezentate în film ar putea fi cu ușurință trecute cu vederea de fete și adolescente”, este de părere dr. Dara Liotta, chirurg plastician facial. 

Tot dr. Dara Liotta recunoaște că are motive de îngrijorare în privința filmului. 

„S-au făcut atât de multe valuri în jurul acestui film și oamenii au fost bombardați la nivel vizual cu toată acea perfecțiune, încât poate să producă schimbări undeva în mintea privitorului, în special dacă vorbim de fete și adolescente. Filmul o aduce pe «Barbie» la un nou nivel dacă vorbim de relevanță, însă eu mă îngrijorez în legătură cu acele persoane care sunt influențate de toată acea atmosferă de glamour și de strălucire din preajma ei”. 

O piele sănătoasă nu are nevoie de intervenții chirurgicale

Totuși, păpușa Barbie din filmul cu același nume are alte trăsături fizice pe care se poate pune accentul, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale costisitoare. Dr. Payman Danielpour spune: 

„Are o piele frumoasă, așa că gândiți-vă să vorbiți cu copiii dumneavoastră despre crearea unei rutine de îngrijire a pielii, astfel încât aceasta să se mențină sănătoasă, vorbiți-le despre evitarea expunerii prelungite la soare – acesta este un mod mult mai sensibil de a aspira la a avea o piele ca Barbie, fără a fi nevoie să vă schimbați drastic înfățișarea.” 


Notă autor:

Fotografie de la Criativa Pix Fotografia: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-moda-fata-fotografie-de-moda-16956403/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe