Newsflash
Internaționale

SUA: vaccinul Pfizer, autorizat pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani

de Florentina Ionescu - mai 4 2021
SUA: vaccinul Pfizer, autorizat pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani

La începutul săptămânii viitoare, Statele Unite ale Americii ar putea autoriza vaccinul produs de Pfizer pentru a fi folosit la adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani, scrie presa străină.

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite se pregătește să autorizeze vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer-BioNTech pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la începutul săptămânii viitoare, după cum a scris luni New York Times, care a citat oficiali federali din FDA. 

vaccin covid adolescenti 12 si 15 ani

O aprobare pentru această grupă de vârstă este extrem de anticipată după ce reprezentanții companiei farmaceutice au declarat în martie că vaccinul este sigur, eficient și a produs răspunsuri robuste în ceea ce privește anticorpii în rândul adolescenților cu vârste de la 12 ani la 15 ani în cadrul unui studiu clinic, potrivit www.theguardian.com. Reprezentanții FDA au spus că analiza în ceea ce privește autorizarea de urgență a vaccinului continuă, dar nu au oferit mai multe detalii.

Vaccinul Pfizer a primit deja undă verde în Statele Unite pentru persoanele de 16 ani și peste această vârstă.

Dacă aprobarea pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani se acceptă, panelul de experți ai CDC cel mai probabil se va întruni în perioada următoare pentru a analiza datele din studiul clinic și pentru a face recomandări pentru utilizarea vaccinului la adolescenți, mai scrie The Guardian.


Notă autor:

Sursa foto: Artem Podrez, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe