Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat la jumătatea acestei luni primul produs biosimilar cu insulina rapidă pentru tratamentul diabetului zaharat.
Agenția americană își continuă eforturile pentru a spori accesul la opțiunile de tratament pe bază de insulină, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul FDA.
La 14 februarie a.c., Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a aprobat medicamentul Merilog (insulină-aspart-szjj) ca fiind un medicament biosimilar cu Novolog (insulină aspart) pentru îmbunătățirea controlului glicemic la pacienții adulți și pediatrici cu diabet zaharat.
Merilog (un analag la insulina umană cu acțiune rapidă) este primul produs biosimilar insulinei cu acțiune rapidă aprobat de FDA.
Ca insulină rapidă, Merilog ajută la scăderea vârfurilor glicemice prandiale, în ideea de a îmbunătăți controlul glicemiei la persoanele diagnosticate cu diabet. Aprobarea FDA este atât pentru un stilou preumplut de 3 ml ce poate fi utilizat de un singur pacient, cât și pentru o fiolă de 10 ml din care pot fi extrase mai multe doze de insulină.
Merilog este al treilea produs biosimilar cu insulina aprobat de FDA și se alătură altor două produse biosimilare (fiind vorba de insulină cu acțiune lentă) aprobate în 2021 de FDA. Aprobarea produselor biosimilare poate spori accesul pacienților la opțiuni sigure și eficiente de tratament, se mai arată în comunicatul de presă al FDA.
Peste 38 de milioane de persoane din SUA au fost diagnosticate cu diabet. Aproximativ 8,4 miliane de americani se bazează pe terapia cu insulină, fie că e vorba de insulină cu acțiune rapidă, fie că e vorba de insulină cu acțiune lentă, pentru managementul diabetului zaharat.
La fel ca Novolog, Merilog ar trebui administrat în interval de cinci până la zece minute înainte ca pacientul să mănânce. Merilog este administrat subcutanat, prin injectare, în zone precum stomacul, fesele, coapsele și partea superioară a brațelor. Dozele de Merilog ar trebui să fie individualizate și ajustate în funcție de nevoile pacienților.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/insulin-vial-chemicals-used-medicine-laboratory-2419689353
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe