Newsflash
ACTUALITATE Știri

Studenții români au participat la o competiție mondială pentru realizarea unei inimi artificiale

de Magdalena Tănăsescu - oct. 30 2023
Studenții români au participat la o competiție mondială pentru realizarea unei inimi artificiale

Marea finală a primei competiții studențești mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale – „Heart Hackaton” a avut loc pe 29 octombrie la Dallas, în Statele Unite ale Americii.

Potrivit unei postări de pe site-ul news.umfiasi.ro, una dintre echipele finaliste este alcătuită din studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

 

„Proiectul finalist se numește «Mavis Artificial Heart» realizat de o echipă alcătuită din 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, coordonată de drd. Alexandru Pleșoianu, de la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului și îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS”, se menționează în postare. 

 

În ultimele luni, studenții UMF-iști au lucrat intens pentru a finaliza prototipul care va fi prezentat în marea finală.

 

„Am finalizat prototipul funcțional si testele hidraulice. În ultimele două săptămâni am petrecut peste 12 ore pe zi în laboratorul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS  pentru a realiza următoarea inimă artificială pe care urmează să o testăm împreună cu Institutul de Boli Cardiovasculare Iași. Alături de echipele din Noua Zeelandă, Australia, Egipt, UK, Suedia, USA vom prezenta în data de 29 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas, rezultatele muncii dintr-un an. Suntem recunoscători susținerii pe care am primit-o din partea universității, sponsorilor, familiilor și prietenilor noștri, fără de care nu am fi ajuns aici”, au transmis membrii „Mavis Artificial Heart”.

 

Competiția Hearthackaton, ce se desfășoară pe durata unui an, lansează provocarea studenților din toată lumea de a lua în considerare tehnologii inovatoare pentru realizarea  următoarelor generații de inimă artificială.

 Prin acest eveniment, studenților li se oferă oportunitatea de a intra în legătură cu profesioniști din industrie și cercetători din domeniul dispozitivelor pentru asistare ventriculară. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe