Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sindromul post-COVID apare și la pacienții cu forme ușoare de boală

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 27 iulie 2022, ora 15:06

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, consideră că este suprinzător modul în care sindromul post-COVID apare la pacienţii care au avut forme uşoare de boală.

Mulți pacienți acuză la evaluare tuse, oboseală la efort, infecţii respiratorii repetate, a spus Beatrice Mahler, citată de Agerpres.

radiografie-plamani

Este suprinzător modul în care sindromul post-COVID îşi face simţită prezenţa la pacienţii care au avut forme uşoare de COVID. Mă refer aici la persoane tinere, persoane care nu au necesitat tratament antiviral sau internare în spital în timpul perioadei de boală, dar care la o perioadă de trei luni, şase luni se prezintă la medicul pneumolog acuzând o simptomatologie nu neapărat brutală, ci supărătoare: tuse, oboseală la efort, infecţii respiratorii repetate. (...) Aş spune că jumătate din pacienţii care se prezintă pentru evaluare post-COVID au acest tip de afectare”, a arătat medicul.

Afectarea pulmonară a acestor pacienţi este asemănătoare cu cea a persoanelor care au mai mult de 20 de ani de fumat, a subliniat managerul. O mare parte dintre ei recuperează funcţia pulmonară, dar nu complet.

Simptomatologia se ameliorează, însă tratamentul pe care îl avem în acest moment disponibil este un tratament nespecific, pentru că este o boală nouă despre care ştim foarte puţine şi pe care o tratăm cu metodele pe care le avem până acum la dispoziţie”, a precizat Beatrice Mahler.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara preia de azi pacienți COVID

Etichete: declaratii beatrice mahler sindrom post-covid pacienti cu forme usoare afectare pulmonara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC