Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România a primit materiale sanitare, pentru vaccinarea anti-COVID, din Qatar

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 18 ianuarie 2021, ora 11:43

Qatar vine în sprijinul României, oferind țării noastre mai multe tipuri de materiale sanitare necesare în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Materialele sanitare din Qatar au fost aduse cu o aeronavă militară în weekendul care tocmai s-a încheiat, anunță MApN.

seringi si ace din Quatar pentru campania de vaccinare impotriva COVID-19

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, 16 ianuarie, un zbor pentru a aduce, în România, materiale sanitare din Qatar necesare campaniei de vaccinare. Este vorba despre aproximativ 250.000 de seringi și 100.0000 de ace.

„Materialele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la solicitarea Comitetului Națiomal de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al MApN remis redacției.

Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență către centrele de vaccinare comunitare.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: seringi seringa ace seringa campanie de vaccinare vaccinare anti-COVID-19 vaccinare anti covid-19 vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.