Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Raport INSP: Peste 95% dintre decesele cauzate de COVID-19, la persoane cu comorbidități

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 29 septembrie 2020, ora 11:55

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat astăzi raportul săptămânal de supraveghere în ceea ce privește COVID-19, iar datele raportate sunt până la 27 septembrie.

Potrivit documentului INSP, în săptămâna 21-27 septembrie, 24,3% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Constanța și Brașov. Totodată, 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în: București, Prahova, Arad, Bihor și Iași.

raport insp 27 septembrie

Datele arată că în 15 județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100 la 100.000 de locuitori. INSP precizează că 1 din 25 din totalul cazurilor de COVID-19 a fost înregistrat la personalul medical.

raport2 insp 27 septembrie

Din raport reiese că 95,2% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, dintre care: afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni neurologice, afecțiuni renale, obezitate, afecțiuni pulmonare, neoplasm etc.

raport insp 27 septembrie focare

Focare de COVID-19

Raportul INSP include și o secțiune dedicată focarelor de infecții cu noul tip de coronavirus, iar în perioada 14-27 septembrie, scriu reprezentanții INSP, au fost 43 de focare familiale, 41 de focare în centre rezidențiale pentru copii sau vârstnici, 41 de focare în unități medico-sanitare, 33 de focare în unitățile de producție etc.

raport insp 27 septembrie incidenta

Etichete: focare covid focar de COVID-19 focar de coronavirus focar COVID-19 covid-19 insp decese cauzate de COVID-19 decese COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.