Newsflash
Știri

„Pepinieră” pentru startupurile ce vor ajuta medicina

de Florentina Ionescu - sept. 16 2022
„Pepinieră” pentru startupurile ce vor ajuta medicina

Denumit BIOdyssey, hubul va oferi programe performante educaţionale pentru a construi startupuri, începând de la identificarea ideii și până la implementarea ei.

Experţii din cadrul său provin de la Technion (un renumit institut tehnologic din Israel) și de la Universitatea Stanford.

Anunţul lansării BIOdyssey a fost făcut în cadrul Conferinţei Internaţionale de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare, aflată la ediţia a șasea, care a avut loc între 5 și 9 septembrie la Oradea. BIOdyssey are ca scop educarea tinerilor antreprenori în tehnologie medicală, dar și crearea de noi antreprenori în acest domeniu, a explicat Elena Ovreiu, fondator și organizator al conferinţei SSIMA: 

elena ovreiu ssima
Elena Ovreiu

„Este un hub dedicat tuturor celor care își doresc să inoveze și să devină antreprenori în acest domeniu, care nu au neapărat competenţele antreprenoriale necesare și nu au nici o idee [despre] ce să implementeze în această direcţie. Dar au motivaţia, au backgroundul medical, tehnic, de business. Ei pot să aplice în acest hub”.

Hubul BIOdyssey își va începe activitatea în luna octombrie 2022, mai întâi în București, ca program-pilot, urmând a fi extins și în restul țării. 

Idei transformate în afaceri

Cei care se vor înscrie în BIOdyssey vor fi îndrumaţi de echipa de experţi internaţionali. Lor li se va preda metodologia de inovaţie în sănătate, în tehnologii medicale. La finalul primei părţi a programului BIOdyssey, ei vor ști care este metodologia de inovaţie în sănătate folosită în aceste ţări; vor avea o idee pe care să o implementeze și, totodată, un concept: o problemă și o soluţie.

În cea de-a doua etapă, Acceleration, proiectele lor vor fi susţinute pentru a fi transformate în afaceri. Beneficiile sunt multiple, după cum a detaliat Elena Ovreiu: „O parte dintre ei, chiar dacă nu reușesc să treacă în partea a doua, acolo unde selectăm cele mai bune echipe pe care le vom duce mai departe la stadiul de startup, [deci] de companie (...), vor ieși din acest program cu multe cunoștinţe, cu un network internaţional creat, astfel încât mai târziu să poată să își pornească propriul startup”.

E nevoie de „traducători”

Profesorul Alon Wolf, vicepreședintele Technion, a fost și el prezent la Oradea la conferinţa SSIMA. Unul dintre lucrurile pe care acesta le-a amintit este că, în crearea unui startup în tehnologie medicală, este nevoie de ceea ce el numește „translatori Google”:

„Ai nevoie de oameni care înţeleg limbajul doctorilor și al celor din domeniul medical și limbajul oamenilor de știinţă și al inginerilor. Cineva care să traducă nevoile din bancul de lucru până la patul pacientului și viceversa. Cineva care să știe limbajul”. Fără tehnologie, a conchis prof. Wolf, chirurgia ar fi practicată și astăzi de bărbieri, așa cum era în urmă cu sute de ani. 

profesor alon wolf
Profesor Alon Wolf

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe