Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS: proces de analiză ce are în prim-plan capacitatea spitalelor COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 19 februarie 2021, ora 10:33

Ministrul Sănătății a participat ieri la o videoconferință cu managerii de spitale pentru reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 din țară.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a organizat ieri, 18 februarie, o videoconferință cu managerii de spitale pe tema reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. 

videoconferinta vlad voiculescu covid (2)

La videoconferință au participat și secretarii de stat în Ministerul Sănătății dr. Andreea Moldovan și dr. Ioana Mihăilă, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Ministrul Sănătății a vorbit despre necesitatea ca fiecare spital, alături de direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, să evalueze infrastructura și capacitățile de a organiza activitatea medicală pe fluxuri separate pentru pacienți, astfel încât cazurile COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID-19 să crească accesibilitatea și calitatea serviciilor medicale de care au nevoie. 

videoconferinta vlad voiculescu covid (1)

„Vrem să creștem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienții COVD-19, cât și pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecțiuni. Tot mai multe unități sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate și a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Acesta a mai spus că așteaptă o propunere de planificare a capacităților la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitățile medicale privind încadrarea COVID-19. 

Circuite separate pentru pacienții care nu au COVID

Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19. 

videoconferinta vlad voiculescu covid (3)

În cadrul videoconferinței s-a discutat și despre Memorandumul propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene împreună cu Ministerul Sănătății care urgentează alocarea a 50 de milioane de euro, fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru creșterea siguranței pacienților în spitale și pentru care urmează să fie finalizat în curând Ghidul pentru apelul de finanțare, după care vor putea fi lansate finanțările. 

videoconferinta vlad voiculescu covid (4)

Etichete: Vlad Voiculescu spitale covid-19 ministrul sanatatii ministrul Sănătății fonduri europene finantare din fonduri europene circuite covid-19 circuite pacienti infectati dsp servicii medicale dr. andreea moldovan

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.