Newsflash
ACTUALITATE Știri

CNAS catagrafiază toate serviciile medicale din România

de Magdalena Tănăsescu - nov. 21 2023
CNAS catagrafiază toate serviciile medicale din România

Toate serviciile medicale din România sunt catagrafiate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru ca fiecare asigurat să poată afla online unde se poate adresa în cazul unei probleme medicale.

Anunțul a fost făcut de preşedintele CNAS, Andrei Baciu, care a participat la dezbaterea „Între speranţă şi disperare: Planul Naţional de Cancer, de la promulgare la dificultatea implementării”, organizată pe 20 noiembrie la Senat.

„Accesul cred că este primul pas între speranţă şi realitate. Trebuie să ştii unde te poţi adresa şi unde poţi să ajungi efectiv atunci când ai cea mai mică problemă de sănătate. La CNAS facem o catagrafiere a tuturor serviciilor disponibile pentru toţi cei care au calitatea de asigurat. O chestie cât se poate de simplă, online, prin care, dacă avem nevoie fie de o intervenţie, fie de computer tomograf (...) sau de un banal examen hematologic, să avem o idee foarte clară a serviciilor de care putem beneficia în România. (...) Este nevoie de o organizare clară, pentru că fără această imagine nu putem să construim nimic serios. Apoi, de la această imagine, să stabilim obiective de dezvoltare a serviciilor medicale furnizate pacienţilor, asiguraţilor pentru următorii cinci ani, pe termen mediu”, a precizat Baciu, citat de Agerpres.

Potrivit preşedintelui CNAS, aproximativ 143.000 de pacienţi au beneficiat în prima parte a anului 2023 de Programul Naţional de Oncologie, pentru 20% dintre bolnavi serviciile fiind asigurate în centre universitare din Bucureşti.


Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe