Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Maratonul Vaccinării la București: vor fi inoculate și persoanele peste 16 ani

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 29 aprilie 2021, ora 15:14

Maratonul Vaccinării – Ediția București se va desfășura în perioada 7-10 mai 2021, sub mottoul „Împreună redăm normalitatea!”.

Sute de medici, studenţi şi asistenţi medicali vor fi implicaţi timp de trei zile, 24 de ore din 24, într-un proiect complex pentru susţinerea procesului de creştere a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

maratonul vaccinarii bucuresti umf carol davila

Două centre unde se pot vaccina bucureștenii

Maratonul Vaccinării - Ediţia Bucureşti se va desfășura în două centre: la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare.

În derularea acestei ample acţiuni, personalul medical se va implica pe bază de voluntariat.

prof.dr.ViorelJinga2
Prof. dr. Viorel Jinga

„Comunitatea academică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București își dorește să susțină procesul de creștere a numărului persoanelor vaccinate din Capitală împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru că numai astfel putem să ne întoarcem cu toții la normalitate, la viața de dinainte de pandemia de COVID-19. Maratonul Vaccinării – Ediția București reprezintă încă un pas important pentru a atinge un nivel de imunizare a populației suficient de ridicat astfel încât la nivelul întregii societăți să începem o revenire la normalitate în raport cu pandemia. Fiecare persoană vaccinată contează. Cu fiecare dintre noi vaccinat contribuim la redeschiderea teatrelor, la desfăşurarea de activităţi recreative, la relansarea economiei, practic, la revenirea la activitatea noastră de dinaintea acestei crize sanitare. Nu vrem să doborâm recorduri în cifre, vrem însă să contribuim la atingerea unui record de responsabilitate”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Maratonul Vaccinării – Ediția București va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00. Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai.

Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la Maratonul Vaccinării – Ediția București, în baza cărții de identitate, fără programare. Minorii peste 16 ani va trebui să fie însoțiți de părinte/tutore, care va trebui să își dea acordul în scris.

Organizatori

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), și cu sprijinul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) sunt instituțiile care organizează, în perioada 7-10 mai, Maratonul Vaccinării – Ediția București.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: prof. dr. viorel jinga Viorel Jinga umf carol davila bucuresti umf carol davila Maratonul Vaccinarii maraton de vaccinare vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.