Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mâine începe campania de vaccinare anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu sâmbătă, 26 decembrie 2020, ora 17:22

Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie sunt organizate, în București și în toate regiunile țării, mai multe activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunile au început de vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) aprimelor10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

vaccinare

Astăzi, 26 decembrie, vaccinurile au ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe mâine, 27 decembrie, la ora 9:00, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00:

 1. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
 2. Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
 3. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş" din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
 4. SpitalulClinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
 5. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
 6. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”din Craiova;
 7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
 8. Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea”din Baia Mare;
 9. Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”din Suceava;
 10. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital –secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul  Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Etichete: Strategia Nationala de Vaccinare strategie de vaccinare platformă națională de vaccinare vaccin covid Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare covid centre regionale vaccin covid depozitare vaccin vaccinare impotriva covid doze vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.