Newsflash
Știri

Fișa de raportare a reacțiilor adverse, accesibilă publicului în centrele de vaccinare

de Dorina Novac - feb. 19 2021
Fișa de raportare a reacțiilor adverse, accesibilă publicului în centrele de vaccinare

În centrele de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informații legate de posibilele reacții adverse post-vaccinale, precum și la modalitățile de raportare a acestora, a anunțat CNCAV.

Pentru a veni în sprijinul publicului, în ceea ce privește modalitatea de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinale, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o instrucțiune care reglementează cerințele referitoare la modalitățile de raportare a reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinului.

reactii adverse
Sursă imagine: Pixabay

Totodată, în centrele de vaccinare, va fi disponibilă în locuri vizibile, fișa de raportare a reacțiilor adverse centralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Fișa se poate descărca și de pe www.anm.ro.

CNCAV reaminteşte că reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/și prin scanarea codurilor QR.

QR-codurile regăsite pe aceste fișe sunt funcționale și permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare.

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fișa completată și prin poștă, fax sau e-mail către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București, România; Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe