Newsflash
Știri

Diabetul necesită politici de sănătate dedicate

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 21 2021
Diabetul necesită politici de sănătate dedicate

Săptămâna aceasta (18 mai) a avut loc a doua ediţie a Forumului Român de Diabet, organizat sub egida Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaţilor.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor și experţi din domeniu, care au discutat despre implementarea normelor legii prevenţiei diabetului.

Conf. dr. Diana Păun a susţinut faptul că punerea în practică a legii prevenţiei și elaborarea metodologiei sunt câteva dintre strategiile ce trebuie aplicate în cazul pacienţilor cu diabet zaharat.

Alte priorităţi discutate au fost existenţa unui Registru Naţional de Prediabet și Diabet, dar și a unui sistem de date care poate contribui la elaborarea de politici de sănătate adaptate acestei afecţiuni.

Forumul Român de Diabet funcţionează ca o platformă de colaborare care reunește asociaţii de pacienţi, autorităţi din mai multe domenii, societăţi profesionale (Societatea Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice), asociaţii de pacienţi și reprezentanţi ai domeniului farmaceutic,
inclusiv Grupul de Lucru Diabet al ARPIM.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe