Newsflash
Știri

Consultaţii medicale gratuite pentru ucraineni și copiii lor

de Dorina Novac - mar. 18 2022
Consultaţii medicale gratuite pentru ucraineni și copiii lor

Un start-up austriac, prezent și în România, oferă consultaţii medicale gratuite pentru populaţia civilă ucraineană.

platforma copii cu cancer

De asemenea, Asociaţia Dăruiește Aripi a dezvoltat o platformă gratuită dedicată copiilor ucraineni cu afecţiuni onco-hematologice.

TeleDoc, un start-up internaţional specializat în intermedierea accesului pacienţilor la servicii de consultanţă medicale în format video, oferă civililor ucraineni acces la servicii medicale gratuite, informează un comunicat de presă. Pentru a accesa de pe telefonul mobil consultaţiile disponibile în limba ucraineană sau rusă, utilizatorii trebuie să descarce aplicaţia myTeleDoc, să se înregistreze cu o adresă de e-mail și să acceseze opţiunea „Sunaţi GP 24/7” sau Tele-Doc Ucraina. Serviciul este disponibil zilnic, de la 06:00 la 22:00.

teledoc

Aplicaţia oferă acces la o reţea extinsă de medici locali, care pot fi apelaţi indiferent de zona unde se află pacienţii, a precizat Florian Brandstetter, CEO TeleDoc: „Pe 1 martie planificam lansarea serviciului în Ucraina. Acest lucru nu a fost posibil, dată fiind situaţia actuală. Am decis, în schimb, să oferim ajutor rapid refugiaţilor și persoanelor care nu pot intra în contact cu medicul local”.

Platformă dedicată copiilor cu cancer

De asemenea, Asociaţia Dăruiește Aripi, în colaborare cu Code for Romania și Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP), a dezvoltat o platformă care poate fi accesată gratuit, dedicată copiilor ucraineni cu afecţiuni onco-hematologice: www.ukrainechildcancerhelp.ro (UCCH). Prin intermediul acesteia, pacienţii pot fi direcţionaţi către centrele medicale de specialitate din România.

Solicitările de asistenţă medicală pot veni din afara ţării – prin mecanismul EWRS al Comisiei Europene, respectiv Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU / Ministerul Sănătăţii) și prin proiectul neguvernamental Unicorn, dar și din ţară, de la instituţii publice, ONG-uri, companii sau persoane fizice.

Cei care au nevoie de aceste servicii le pot solicita prin e-mail, la oricare din adresele dedicate, ukrainechildcancer@daruiestearipi.ro și ukrainechildcancer@srohp.ro, prin telefon (+40.724.024.229) sau completând formularul din platforma dezvoltată în limbile română, engleză, ucraineană și rusă.

Platforma are în spate un serviciu de dispecerat deservit prin telefon zilnic între orele 08:00 și 20:00 de medici oncologi pediatri și voluntari ai Asociaţiei Dăruiește Aripi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe