Newsflash
Știri

Cămin studențesc reabilitat și modernizat la UMF „Iuliu Hațieganu”

de - feb. 24 2022
Cămin studențesc reabilitat și modernizat la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a inaugurat căminul studențesc VII din campusul Hasdeu, proaspăt reabilitat și modernizat.

Investiția se ridică la peste 9,6 milioane de lei -  echivalentul a aproape 2 milioane de euro -, din fonduri proprii ale universității și din fonduri de la bugetul de stat, se arată într-un comunicat. 

Camin- exterior

Reabilitarea căminului VII, construit în perioada anilor ‘60, a început în luna februarie 2021 și a fost finalizată în noiembrie, același an. 

Noua capacitate de cazare va fi de 178 de locuri, în 89 de camere a câte două locuri, din care o cameră cu două locuri a fost amenajată pentru persoanele cu dizabilități. Studenții care vor locui în acest cămin, începând cu anul universitar 2022-2023, vor avea acces la patru oficii pentru prepararea și servirea mesei și patru spălătorii dotate cu echipamente noi precum și la trei săli de lectură a câte 22 de locuri fiecare.

Camin VII UMF Cluj - camera

Lucrările de construcții și instalații au avut ca scop îmbunătățirea condițiilor de cazare pentru studenții universității. Înainte de renovare, camerele de cazare erau prevăzute cu patru paturi și distribuite de-a lungul unui coridor central cu câte două băi comune, un oficiu și o sală de lectură pe fiecare nivel. În urma lucrărilor de reabilitare, s-a ridicat nivelul de confort prin realizarea, prin recompartimentare, în cadrul fiecărei camere, a unei băi, prin înlocuirea în totalitate a instalațiilor interioare, realizarea de instalații noi de încălzire - răcire, insalații de ventilare, instalații pentru stingerea incendiului, instalații electrice, de iluminat și de comunicații (TV, internet de mare viteză).

Căminul va oferi studenților accesul la o sală de sport dotată cu aparatură performantă, la Dispensarul medical studențesc și la Centrul de consiliere psihologică și orientare profesională al universității. Accesul în clădire se va face prin tag-uri și video-interfon, aceasta fiind prevăzută și cu instalații de detectare, semnalizare și alarmare de incendiu, de detectare efracție și de supraveghere video.

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproape 10 milioane de lei, din care peste 8,5 milioane de lei au fost fonduri destinate lucrărilor de construcții și instalații, iar diferența o reprezintă costul mobilierului și dotărilor. Creșterea nivelului de confort constă în faptul că fiecare cameră a fost prevăzută cu baie proprie, frigider, birouri pentru fiecare persoană, conexiune la internet, precum și accesul la spațiile comune dotate cu echipamente moderne și performante”, a declarat Valentin Mudura, directorul general administrativ al UMF „Iuliu Hațieganu”.

Citește și:

Nou centru de studiu pentru studenții și profesorii UMF „Victor Babeș” Timișoara

Finanțare: 19,5 milioane de dolari pentru un instrument digital ce depistează autismul

Universitatea clujeană pune la dispoziția studenților de la toate programele de studiu aproximativ 2.500 de locuri de cazare în 9 cămine. În prezent, în condițiile în care activitatea didactică se desfășoară în format fizic, gradul de ocupare al locurilor din cămine este de 100%.

Dorim să le oferim studenților noștri cele mai bune condiții pentru a învăța, dar și pentru a se putea bucura de tot ce le oferă orașul Cluj-Napoca (...) Pe lângă spațiile de cazare pe care le punem la dispoziția lor, le vom facilita și accesul la restaurantul studențesc, prin amplasarea a două puncte de lucru în cele două campusuri universitare, Observator și Hasdeu, și prin implementarea unui sistem de comenzi online”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe