Newsflash
Știri

Pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie din Arad vor fi mutați în altă clădire

de Florentina Ionescu - aug. 5 2022
Pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie din Arad vor fi mutați în altă clădire

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au anunțat că pacienţii vor fi mutaţi în această săptămână în altă clădire.

Ieri s-a anunțat că începe mutarea pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie de pe str. Octavian Goga, din Arad, pentru ca spaţiul respectiv să fie pus la dispoziţia constructorilor care îl vor moderniza.  

mutare pacienti psihiatrie renovare

Pacienţii vor fi mutaţi în această săptămână în clădirea unde a funcţionat, până în anul 2020, secţia de Boli Infecţioase Adulţi, se arată pe pagina oficială a SCJU Arad. Secţia respectivă a fost relocată în Grădişte (la noul spital TBC) şi în incinta fostului Spital Municipal, unde funcţionează şi în prezent.

Consiliul Judeţean Arad a investit 357.000 de lei, iar alți 350.000 de lei au fost investiți, din venituri proprii, de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru modernizarea spaţiului unde vor fi mutaţi cei 62 de pacienţi de la Psihiatrie, au precizat reprezentanții unității sanitare.

Lucrări de reparații

Au fost efectuate lucrări de reparaţii care au constat în refacerea integrală a pereţilor, a fost refăcută întreaga instalaţie electrică, s-au realizat două izolatoare necesare pentru pacienţii violenţi, au fost luate măsuri de securizare a saloanelor pentru protejarea pacienţilor, au fost igienizate şi refăcute spaţiile aferente activităţii cadrelor medicale.

Toate obiectele sanitare şi toate corpurile de iluminat au fost schimbate, toţi pereţii au fost zugrăviți, uşile, tocurile ferestrelor au fost vopsite. Curtea interioară a fost pavată și este prevăzută cu băncuțe de odihnă pentru pacienți.

Ieri, managerul Spitalului, Florina Ionescu, a solicitat avizul de la Direcţia de Sănătate Publică pentru mutarea secţiei.

„Imediat după primirea avizului DSP vom muta aici Secția Clinică Psihiatrie pentru a putea preda clădirea din strada Octavian Goga, Consiliului Județean Arad. Pe parcursul ultimelor luni clădirea din strada Ștefan Cicio Pop a trecut printr-un amplu proces de reabilitare pentru a putea oferi condiții decente de spitalizare și un mediu optim de lucru pentru personalul medical. Secția Clinică Psihiatrie va rămâne în clădirea din strada Ștefan Cicio Pop până la finalizarea lucrărilor la imobilul din strada Octavian Goga.”, a declarat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

Psihiatria din municipiu, refăcută total

Această mutare este necesară ca să poată fi renovată clădirea Spitalului de Psihiatrie, a precizat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.

„Consiliul Județean ar putea obține o finanțare de 9,6 milioane lei de la Compania Națională de Investiții, prin care Psihiatria din municipiu ar fi, practic, refăcută total. Suntem foarte atenţi la acest domeniu, în contextul în care cazuistica este în creştere.”

Acesta a reamintit că va fi finalizat în această perioadă şi noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaş, unde construcţia este finalizată în proporţie de 99% şi urmează faza de mobilare a saloanelor.

„Suntem singurul Consiliu Judeţean din ţară care a adus bani pentru două spitale noi de psihiatrie, pentru că înţelegem importanţa tratării acestor pacienţi”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe