Newsflash
Știri

UMF Cluj a preluat președinția Uniunii Universităţilor Clujene (UUC)

de Florentina Ionescu - feb. 9 2023
UMF Cluj a preluat președinția Uniunii Universităţilor Clujene (UUC)

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a discutat recent cu alți rectori despre proiectele educaționale și de cercetare ce vor fi derulate în parteneriat prin UUC.

UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a găzduit luni, 6 februarie a.c., ședința de lucru periodică a rectorilor universităților membre ale Uniunii Universităţilor Clujene (UUC).

Cu această ocazie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj a preluat președinția UUC de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, pentru următoarele șase luni, a explicat prof. dr. Anca Dana Buzoianu pe pagina sa oficială de Facebook.

La ședință au participat prof. dr. Cornel Cătoi (rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară), prof. dr. Daniel David (rectorul Universității Babeș-Bolyai), prof. dr. Vasile Jucan (rectorul Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima”) și prof. dr. ing. Vasile Țopa (rectorul Universității Tehnice). 

anca dana buzoianu alaturi de alti rectori ai unor universitati
Foto de la ședința de lucru periodică a rectorilor universităților membre ale Uniunii Universităţilor Clujene (UUC).

Campus universitar dual

„În cadrul întâlnirii, am discutat despre proiectele comune, educaționale și de cercetare, ce urmează a fi derulate în parteneriat prin UUC, cu finanțare europeană și prin PNRR. Dintre acestea, cel mai important proiect îl constituie campusul universitar dual, care va fi dezvoltat de consorțiul format din Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF „Iuliu Hațieganu”, dar și primăriile Cluj-Napoca și Florești”, a adăugat prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

De asemenea, întâlnirea a prilejuit un schimb de bune practici între universitățile clujene, referitoare la proiectele aflate în curs de derulare în fiecare universitate, a explicat rectorul UMF Cluj.

Întâlnirea de luni a prilejuit și afirmarea obiectivului de a organiza, în această primăvară, un eveniment cultural-sportiv dedicat tuturor studenților din cadrul universităților membre ale UUC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe