Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Aparat radiologic de ultimă generație la Spitalul de Pneumftiziologie Bacău

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 11:21

Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău a achiziţionat, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi din bugetul local, un aparat radiologic de ultimă generaţie.

Este primul aparat cu expunere digitală care a fost montat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, a anunțat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

aparat Bacau

Acest aparat ultraperformant de radiologie va fi folosit pentru investigarea, diagnosticarea şi monitorizarea tratamentului pacienţilor.

„Primele cele mai importante avantaje ale utilizării acestui aparat: gradul de iradiere este cu mult redus, iar imaginile obținute vor putea fi analizate de medici în format digital. Confortul pacienților va fi îmbunătățit în timpul examinării, datorită brațelor ajustabile. Echipamentul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel că acurateţea imaginilor va fi cu mult îmbunătățită”, a scris, pe pagina de Facebook, primarul municipiului Bacău.

parat Bacau 2

Aparatul radiologic a costat 1.400.000 lei, din care 140.000 lei din bugetul local și restul finanțare de la Ministerul Sănătății.

Aparatul radiologic va fi pus în funcțiune după obținerea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitǎţilor Nucleare (CNCAN), procedură aflată în plină derulare.

Etichete: aparat radiologic Spitalul de Pneumftiziologie Bacau radiologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.