Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Știri

Tehnologia inovatoare a unui start-up medical românesc, integrată într-o platformă comercială de soluții

de Florentina Ionescu - ian. 11 2024
Tehnologia inovatoare a unui start-up medical românesc, integrată într-o platformă comercială de soluții

O companie a anunțat la începutul lui 2024 un parteneriat comercial pentru a aduce aplicațiile Rayscape CXR și Rayscape Lung CT mai aproape de profesioniștii din domeniul sănătății.

Rayscape, o companie care oferă tehnologii de ultimă oră în evaluarea radiografiilor de torace și scanărilor CT pulmonare, și Blackford, o platformă de soluții de inteligență artificială (IA), au anunțat la începutul lui 2024 un parteneriat comercial pentru a aduce aplicațiile Rayscape CXR și Rayscape Lung CT profesioniștilor din domeniul sănătății. 

Tehnologie medicală: startupul XVision devine Rayscape 

În cadrul parteneriatului, tehnologia inovatoare Rayscape va fi integrată în platforma comercială de soluții concepută de Blackford. Blackford le oferă profesioniștilor din domeniul sănătății acces la un portofoliu extins de peste 115 tehnologii medicale bazate pe Inteligența Artificială, proiectate pentru a îmbunătăți eficiența clinică și rezultatele pacienților, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției „Viața Medicală”. 

 

Interviu cu dr. Marius Bența: (Rayscape), ajutor digital pentru medicii radiologi 

Prin integrarea Rayscape, aceștia pot oferi furnizorilor de servicii de sănătate instrumente puternice pentru detectarea unor patologii multiple pe radiografiile de torace, precum și detectarea, analiza și comparația nodulilor în scanările CT ale plămânilor

„Suntem încântați să colaborăm cu Rayscape și să adăugăm soluțiile lor CXR și Lung CT în portofoliul nostru. Angajamentul Rayscape în detectarea și gestionarea unei game largi de patologii de la nivelul toracelui se potrivește perfect cu misiunea noastră de a îmbunătăți viețile pacienților prin valorificarea Inteligenței Artificiale pentru a spori eficiența în sănătate”, a declarat Ben Panter, fondator și CEO al Blackford. 

Soluție complexă pentru analiza radiografiilor 

Rayscape CXR este o soluție complexă pentru analiza radiografiilor, proiectată pentru a îmbunătăți capacitățile diagnostice ale clinicienilor. Detectând 148 de modificări patologice și oferind caracteristici unice, precum calculul indicelui cardiotoracic, scorul COVID-19 și generarea de imagini de supresie și substracție ale oaselor, această aplicație furnizează medicilor radiologi o prezentare complexă a stării pacientului. 

Rayscape Lung CT valorifică puterea IA pentru a sprijini detectarea și gestionarea cancerului pulmonar. De la identificarea nodulilor pulmonari la localizarea precisă, analiza descriptivă a acestora și comparații automate în investigațiile de urmărire, această soluție se integrează în fluxul de lucru existent, oferind medicilor radiologir un instrument complet pentru detectarea și monitorizarea cancerului pulmonar. 

Deschiderea porților către piața americană

Blackford Analysis este o platformă de elită în domeniul inteligenței artificiale medicale, astfel că prin intermediul acestui parteneriat, soluțiile Rayscape pot pătrunde pe o piață mai mare – cea din Statele Unite ale Americii.

„Parteneriatul cu Blackford Analysis, o platformă de elită în domeniul IA medicale, reprezintă rodul muncii depuse pentru a internaționaliza produsele dezvoltate de Rayscape. Blackford, unul dintre principalii distribuitori de soluții IA pe piața din America, și-a extins recent orizonturile în Europa printr-un parteneriat strategic cu Philips. Colaborarea cu această platformă ne va ajuta să accelerăm adopția produselor noastre în Europa și, odată cu obținerea certificării FDA, ne va deschide porțile pieței americane”, a spus Ștefan Iarca (foto), CEO al start-upului Rayscape. 

Ștefan Iarca, noiembrie 2023

Ecosistemul oferit de Blackford Analysis se integrează perfect în rutina medicilor radiologi, creând un flux de lucru eficient, a afirmat Ștegan Iarca: „Soluțiile Rayscape aduc valoare adăugată acestui portofoliu, oferind unele dintre cele mai avansate instrumente pentru analiza radiografiilor toracice și a CT-urilor pulmonare. Suntem convinși că astfel de parteneriate vor aduce Inteligența Artificială mai aproape de medicii de pretutindeni, revoluționând modul în care aceștia interacționează cu tehnologia.” 

Start-up fondat în 2018 

Rayscape completează analiza radiologilor asupra radiografiilor și examenelor CT, furnizând algoritmi antrenați cu peste 15.000.000 de imagini medicale. Fondată la sfârșitul anului 2018 de o echipă pasionată, compania Rayscape exploatează puterea inteligenței artificiale în beneficiul sănătății. Misiunea sa este de a împuternici radiologii cu instrumente avansate care permit diagnosticări precise. Pentru a afla mai multe despre abordarea personalizată a soluțiilor Rayscape, vizitați www.rayscape.ai.

Peste un deceniu de experiență 

Cei de la Blackford sunt pionieri în domeniul IA în radiologie, cu peste un deceniu de experiență în colaborare cu spitale de top și furnizori de tehnologii de ultimă generație. Aceștia oferă clienților acces la o platformă testată cu peste 100 de aplicații. 


Notă autor:

Sursă foto: https://www.facebook.com/RayscapeAI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe